Ένα ριάλιτυ θα είναι πάντα…. ριάλιτυ όποιο κόνσεπτ και να έχει

Είχαμε μεγαλύτερες προσδοκίες από ένα πρόγραμμα σαν το Project Runway! Αλλά δυστυχώς απογοητευτήκαμε….

Μικρά νούμερα, φτωχό σκηνικό (αν εξαιρέσουμε το τρέιλερ που προδιαθέτει ακριβή παραγωγή ενώ δεν είναι), παρουσίαση που δεν ανταποκρίνεται στα μεγέθη του ριάλιτυ και πολλά άλλα. Η Ευαγγελία Αραβανή σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να φανεί ως Ελληνίδα Χάιντι Κλουμ, οι ακόλουθοι στα σόσιαλ μίντια είναι ελάχιστοι και τα σχόλια για την παραγωγή είναι επί το πλείστον αρνητικά. Γιατί; Μα γιατί τα επεισόδια είναι πολύ μεγάλα – καμία σχέση με την Αμερικάνικη εκδοχή του σόου – και γιατί το μοντάζ είναι μέτριο έως κακό. Όταν λέω μοντάζ εννοώ την συνοχή που έχουν σε κάθε επεισόδιο οι δηλώσεις των παικτών κτλ. Το κανάλι δε , δεν το γνωρίζει καν το κοινό. Δεν έχει τα νούμερα αποκτήσει ακόμη επειδή είναι νεοσύστατο για να φιλοξενήσει μία τόσο διάσημη παραγωγή.

Τώρα θα έρθω να σχολιάσω το χθεσινό επεισόδιο της αποχώρησης της Μαρίας Τάγκαλου. Η Μαρία είναι μια ταλαντούχα σχεδιάστρια με ήδη καλή πορεία στο χώρο της μόδας και εξαιρετική δουλειά που έχει παρουσιαστεί και στο εξωτερικό. Λογικό και επόμενο ένα ριάλιτυ – όπως και όλα τα προηγούμενα – να έχει κλίκες οι οποίες επιβιώνουν πετώντας έξω τους καλούς παίκτες που θεωρούν φαβορί. Όπως στο survivor που έφαγε το μπούλινγκ του αιώνα ο Ντάνος αλλά εκεί ψήφιζε ο κόσμος και οι κλίκες πήγαν εκεί που τους άρμοζε. Στο παρόν πρόγραμμα όμως το ριάλιτυ απλά … έμεινε ριάλιτυ και ο μύθος της Αμερικανιάς και του στυλ που ήρθε στην Ελλάδα να μας ξεσηκώσει απλά μας ξενέρωσε.

Δεν θα πω ότι η Μαρία ήταν η καλύτερη από όλους σε όλα αλλά δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει το ταλέντο της και την πορεία της. Είχε πολλά να δώσει στο παιχνίδι , δεν ξέρω αν κέρδιζε στο τέλος, ξέρω όμως ότι θα ήταν σίγουρα στα τελικά διότι γνωρίζω το ταλέντο της. Εδώ ένα ολόκληρο Ντουμπάι υποκλίθηκε στην Ελληνική συμμετοχή – που όλοι ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να συμμετάσχεις στα Εμιράτα – αλλά στο σόου … δεν τους άρεσε ρε παιδί μου….

Σίγουρα αγαπητό Project Runway GR για να γίνεις έστω η ούρα της Αμερικάνικης εκδοχής έχεις πολύ μέλλον μπροστά σου….