ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ.
Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι όταν γίνει ένα ξαφνικό μπαμ… Θα τρέξουμε να βρούμε τα παιδιά μας και τους δικούς μας ανθρώπους και ενδεχομένως την ίδια ώρα θα τρέχουν κι αυτοί να βρουν εμάς, με αποτέλεσμα να τους χάσουμε με τον πανικό που θα επικρατεί;
Τα κινητά ξεχαστε τα!!! Τις πρώτες ώρες σε μια κατάσταση κρίσης (σεισμό, πόλεμο, επανάσταση), όλος ο πληθυσμός προσπαθεί να πάρει τηλέφωνο, με αποτέλεσμα την κατάρευση των δικτύων.
Δώστε από τώρα ραντεβού με τα παιδιά σας και ορίστε συνθηματικά (αν συμβεί κάτι ξαφνικό όπως σεισμός ή φωτιά ή οτιδήποτε άλλο, όταν είσαι στο σχολείο και αναγκαστητε να φύγετε, θα τρέξεις στις κουνιες που σε πάω κάθε μέρα. ΔΕΝ ΘΑ ΦΥΓΕΙΣ από εκεί αν δεν έλθω ΕΓΩ να σε πάρω. Αν κάποιος σου πει ότι τον έστειλα εγω να σε παρει, ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΟΣΔΗΠΟΤΕ να σου πει ΑΥΤΗ την συνθηματική λέξη… Αν δεν στην πει, θα φωνάξεις πολύ δυνατά: ΒΩΗΘΕΙΑ ΒΩΗΘΕΙΑ ΜΕ ΑΠΑΓΑΓΟΥΝ!!!).

Επίσης δώστε από τώρα ραντεβού και ορίστε σημεία και ώρες συνάντησης με τα ενήλικα μέλη της οικογένειας. Πείτε τους: Αν γίνει κάτι έκτακτο και χαθουμε, τόπος συνάντησης για να βρει ο ένας τον άλλον θα ειναι στην τάδε πλατεία στο συγκεκριμένο περίπτερο, ή στα δέντρα δίπλα από την εκκλησία από τις 10πμ έως τις 11:30 πμ. Θα πηγαίνετε εκεί κάθε μέρα τις συγκεκριμένες ώρες μέχρι να βρει ο ένας τον άλλο.

Δώστε ραντεβού με άλλους ενήλικες: Σε έκτακτη κατάσταση θα πηγαίνουμε καθε Κυριακή έξω από το τάδε μαγαζί από τις 5 έως τις 6 το απόγευμα μέχρι να συναντήσουμε όλα τα άτομα που ορίσαμε στο ραντεβού.

Οι μέρες είναι δύσκολες και δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει…
Μιλήσετε από τώρα με τους δικούς σας και ορίστε τόπους συνάντησης.

Καλή λευτεριά συνέλληνες.

πηγή – φεισμπουκ